Categorieën
Po•Weetjes TwinLocked

Mijn verhaal voorbij de Astrologie …


Eén van de 5 billboards rond de thema’s verbinding en gehechtheid
die je her en der in het Heistse straatbeeld terugvindt. Een initiatief
van CC ZWaneberg en afdeling Stuw Heist van Don Bosco.
Meer info over dit billboardproject vind je hier

Sinds de breuk met mijn zielsliefde (2008) loop ik met een oceanisch groot verdriet rond. Een oerverdriet. Te groot om door één mens gedragen te worden. Zo voelt het. Dit bracht me op een jarenlange en diepgaande innerlijke ontdekkingsreis (à la Hero’s Journey, Joseph Campbell) om uiteindelijk in m’n poedelnaakte zielebl♾️tje  uit te komen bij mijn ‘twin-within’. Deze reis heeft me bij kennis en bewustzijn gebracht, die ik tot op vandaag alleen met mijn dagboek heb ‘durven’ delen. De bewustzijnsinhouden bracht ik impliciet wel al binnen in mijn astrologisch duidingswerk en mijn creatieve schrijfsels, … 

Het onbegrip waar ik onderweg op stootte heeft mij in extremis in en op mezelf binnenstebuiten en ondersteboven doen keren. Moederziel alleen in mijn verwerkingsproces. It was literally just me, myself, my ‘twin within’ … en mijn Astrologie als Neutraal Kosmisch Huwelijk(s)Bemiddelaar. Toen ervaarde ik dit alles als uitermate frustrerend en ‘bovenmenselijk’ (ik wik mijn woorden) moeilijk. Maar nu, achteraf gezien, begrijp ik dat het zo bedoeld was om zonder invloed van buitenaf de innerlijke liefdesband (i.e. Heilig Verbond/Huwelijk/Sacred Union) van binnenuit (er was geen andere uitweg) te navigeren om er te leren hoe de Architectuur van de Ziel in elkaar steekt, hoe ze indaalt, hoe en waarom ze zichzelf opsplitst in een mannelijke-vrouwelijke essentiepool, hoe ze verder indaalt, rock bottom gaat, en vandaar weer opstijgt om na griezelig veel laagjes & rondjes weer ‘Thuis’ te komen in haar oorspronkelijke twee-eenheidstaat. Eerst innerlijk/energetisch. Dan uiterlijk/in de materie. Materie volgt geest. As Above So Below, As Within So Without, As The Universe So The Soul, … 

De signalen die de voorbije weken met bakken uit de Hemel zijn komen vallen, nodigen mij nu uit om de omgekeerde beweging te beginnen maken. Van binnen naar buiten. En dat ga ik doen door mijn verhaal te beginnen vertellen aan de hand van een ander verhaal dat we allemaal kennen. Geen mythe, maar een Onwaarschijnlijk Waar Gebeurd Waar Liefdes Verhaal dat we, ook allemaal, op één of andere manier onbewust aan het herspelen zijn. Ik heb het over het Bijbels Scheppingsverhaal met als hoofdrolspelers Lilith, Adam en Eva. Met dat verschil dat ik het uit de religieuze context ga halen en het ga hertalen naar actuele bewustzijnsprocessen die ons individueel en collectief kunnen helpen om uit de huidige bewustzijnscrisis te geraken zonder onszelf, elkaar en onze planeet nog langer te vernietigen. Who’s In?

Als gevolg van dit alles, zitten er voor het najaar behoorlijk wat veranderingen aan te komen, waar ik in volgende nieuwsbrieven nog uitgebreider over zal schrijven. Blijf je graag op de hoogte van mijn ‘scheppings’-verhaal, lesaanbod, schrijfsels en creaties …dat kan via de knop hieronder.

AGENDA JUNI 2023

  • Eva’s Track Je Planner (28/6/2023)
    een integraal DIY plan systeem dat lineaire en ronde tijd stipt en wijs combineert
  • 2e hands boeken uitverkoop (2e helft augustus)

IN DE PIJPLIJN

  • De Architectuur van de Ziel
  • Zielebl♾️t in Beeld en Kw♾️ts

Enkele spontane reacties, met mijn bespiegeling erbij:

Jaren geleden ontving ik een astrologische reading van jou. Ik heb je al die jaren graag gelezen. Wat je nu schrijft raakt me wel het meest… Mijn hart is niet meer compleet sinds een ontmoeting, nu bijna een jaar geleden, waar niets meers uit mocht ontstaan. Ik herken je pijn en bewonder hoe je er mee om bent gegaan. Ik heb zo een diep verlangen naar het kennen van ‘het nut’, ‘het doel’ van een dergelijke pijn? Hoe ben jij je ’twin-within’ tegen gekomen? Hoe kreeg jij je hart weer ‘compleet’, waar weer levensliefde en levenslust uit kunnen ontstaan?

///

Dat zijn vragen waar ook ik niet het antwoord op weet, buiten dat ik altijd (zo goed en kwaad als ik kon) ‘actief’ in het ‘nu’ gebleven ben (en dat nog altijd doe) met mijn hoop gevoelens, alles doorwerk, en laagje per laagje afpel. Het doel van dergelijke ontmoetingen is altijd zielegroei. Altijd. Antwoorden ga je daarom niet vinden in de ‘gewone 3D’ wereld … 

Met behulp van m’n astrologie en m’n dagboekschrijven ben ik dan toch laagjesgewijs bij de ‘zinvolle’ antwoorden uitgekomen, en het zijn die bewustzijnsinhouden die ik ga beginnen delen. Hoe? Geen idee … ik volg maar weer mijn ‘intuïtie’ en ‘hierboven’ … zoals ik in dit verhaal al altijd heb gedaan. En hoop daarmee natuurlijk anderen te kunnen inspireren naar hun eigen innerlijke antwoorden, ieder in zijn of haar specifiek verhaal … Want Liefde Is Altijd Daar.

’n Gelovig Liefdes Hoopje

Wat ik heel erg in jouw verhaal erken is jouw oceanisch groot verdriet of jouw oerverdriet en het onbegrip van de omgeving ten aanzien van je verdriet.  Gelijkaardig maar niet verbonden aan een breuk met een zielsgenoot draag ik al vanaf het eerste moment dat ik mij kan herinneren ook een oerverdriet in mezelf.  Zelf omschrijf ik het als het verdriet van de aarde of een planetair verdriet.  Ik draag het met me mee in mijn innerlijke rugzak.  Elke traan, elk onrecht, elk kwaad, elke ondeugd – kortom elke aardse onvolkomenheid – zit in mijn rugzak vervat. Alleen ben ik er tot hiertoe nog niet achtergekomen vanwaar dit verdriet precies komt en wat de reden is waarom ik het met me meedraag.  Vandaar mijn interesse naar jouw verhaal.  Het zal mij zeker inspireren.

///

Tja, dat oceanisch verdriet. Ik denk dat iedereen dat wel op één of andere manier diep verborgen in zich meedraagt, maar niet iedereen ‘kiest’ er vanop zielsniveau voor om er in dit leven voluit mee aan de slag te gaan, middels zijn/haar individuele zielenplan. Gezien het iets ‘collectiefs’ is … voel ik me nu op het punt staan dat ik het niet langer meer ‘voor mijzelf’ kan/mag houden … met name dan de bewustzijnsinhouden. Hoezeer ik op persoonlijk vlak ook gesteld ben op mijn innerlijke privéwereld 🤔. Dat wordt nog een hele uitdaging … maar we zien wel. Festina Lente hé …  Ik heb het tot nu toe altijd al op mijn ‘intuïtie’ alleen gedaan … ook nu zal de weg zich wel stapje voor stapje tonen … en dat ga ik dan delen, zodat iedereen voor zichzelf bij zijn/haar stukje gedeeld collectief verdriet kan uitkomen en helen …