Categorieën
Astro•Weetjes

Terug van Nooit Weggeweest

OK, laat ons afspreken dat we voortaan met twee woorden spreken wanneer we het hebben over de periode 30 november – 17 december. Dat is wanneer de zon (1) in het astrologisch TEKEN Boogschutter loopt en (2) tegen de achtergrond van het STERRENBEELD Slangendrager. Het zogenaamde 13e ‘verzwegen’ sterrenbeeld. Maar was het wel echt verzwegen? Of was het gewoon ons bewustzijn dat niet klaar was om iets te zien dat au fond nooit is weggeweest?

zonsverduistering van 14 december 2020

De mythische rode draad in dit sterrenbeeld gaat over genezen, ja zelfs over het opwekken uit de dood. Het hemelplaatje dat je hier ziet is van de zonsverduistering van 14 december a.s. om 17u18, net na zonsondergang. Je ziet er een ‘bijeenkomst’ (oeps, mag dat wel daarboven?) van Zon, Maan, Mercurius in dit mythische sterrenbeeld van de genezer der genezers. Is het niet frappant dat deze zonsverduistering, net nu, in een tijd van mogelijk verplichte vaccinaties, ons eigenlijk vraagt om collectief naar een ‘hoger bewustzijn’ over ziekte en gezondheid te evolueren … en een zonsverduistering durft wel eens langer dan een jaartje door te werken … benieuwd wat dat gaat brengen.

Als je een persoonlijk punt of planeet hebt staan op of rond 23° boogschutter – vissen – tweelingen – maagd … wees dan eens extra opmerkzaam hoe dit thema rond ziekte en genezing in jouw leven zich ontvouwt.